Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

1 Hoe lang heb ik garantie op e-Domotica
1.1 Hoe lang heb ik garantie op een e-Domotica product

U heeft 2 jaar garantie op de werking van het product vanaf de aankoopdatum. Er zit geen garantie op batterijen en/of andere verbruiksartikelen. Indien het product beschadigd is door vallen, vocht, hitte of andere extern invloeden valt het niet onder garantie.

2 ZWave
2.1 Wat is ZWave

Op de website wordt gesproken over een draadloos netwerk genaamd Z-wave. Wat is dit precies?

Wat is Z-Wave?

Het meest geschikte en internationale protocol voor communicatie in huis is Z-Wave. Dit innovatieve protocol brengt alle elektronica samen in een energiezuinig, draadloos netwerk en zorgt ervoor dat alle apparaten met elkaar en met u kunnen communiceren. Daarbij valt te denken aan verlichting en sensoren. Een Z-Wave netwerk kan in principe tot 243 apparaten met elkaar verbinden, in de praktijk zijn voor een eengezinswoning meestal niet meer dan 100 apparaten verbonden. Z-wave maakt gebruik van de lage 868.42 Mhz frequentie (in Europa). Deze frequentie wordt ook gebruikt door andere protocollen, maar dat zijn gesloten systemen (bijvoorbeeld Zigbee of andere systemen op dezelfde frequentie).

Mesh-netwerk  

Z-Wave is een mesh-netwerk technologie. Elke onderdeel (node) of apparaat dat deel uitmaakt van het netwerk kan commando’s zenden en ontvangen (tweewegverkeer). Afhankelijk van de gebruikte materialen in een gebouw werkt dit systeem door vloeren en muren heen. Hierdoor is het draadloze netwerk zeer betrouwbaar, omdat er vaak meer dan één route gebruikt kan worden om een apparaat te bereiken. Het netwerk van een Z-Wave systeem wordt sterker al naar gelang er meerdere apparaten zijn aangesloten.

Netwerk

Onderdelen in een Z-Wave netwerk

Een Z-Wave netwerk binnen e-Domotica bestaat uit diverse onderdelen:
Controller/gateway. Het e-Domotica e-Centre basisstation is het hart van het geheel. Het regelt alle communicatie tussen de verschillende onderdelen van het netwerk. Daarnaast verzorgt het de communicatie van en naar de e-Domotica Portal en van en naar uw smartphone, tablet of computer.

Node

Nodes zijn losse componenten (zoals schakelaars en sensoren), die als onderdeel van het Z-Wave netwerk zijn toegevoegd op het e-Centre. Het e-Centre kan commando’s ontvangen van en versturen naar elke node.

Versterker functie

Nodes met een versterker (repeater) functie kunnen het Z-wave signaal doorgeven aan andere nodes en het e-Centre. Alleen nodes/apparaten die op 230V netspanning zijn aangesloten hebben een versterker functie. Batterij gevoede apparaten, zoals bijvoorbeeld een bewegingsmelder of rookmelder, hebben geen versterker functie omdat deze in een slaapstand gaan waarmee de batterij gespaard wordt.

3 APP's en bediening
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »