FireAngel

1 Producten beschikbaar

Fire Angel

Fire Angel is het innovatieve zustermerk van First Alert. Binnen dit merk zijn innovaties als de Thermoptek technologie, naast het meten van de rook ook de temperatuur ontwikkeling meten, waardoor de snelst mogelijke rookmelders ontstaan opgenomen.
Draadloos koppelbare rookmelders, al dan niet werkend op 230V komen ook uit de Fire Angel reeks. Ook speciale melders voor doven en slechthorenden die weer aan deze draadloos koppelbare rookmelders zijn aangesloten behoren tot dit assortiment.

Thermoptek

Alle Fire Angel rookmelders zijn voorzien van Thermoptek technologie. Deze technologie maakt de rookmelders sneller dan normale optische rookmelders. De Thermoptek melders zijn in basis optische rookmelders. Zonder rook zal de melder geen alarm geven. Deze melder meet echter ook de temperatuur ontwikkeling in de ruimte van de melder. Als er een temperatuur stijging wordt gemeten zal het rookgevoelige element gevoeliger worden; waar rook is én een temperatuurstijging is immers vrijwel zeker brand. Gevolg is dat de melder sneller in alarm zal komen. Bij representatieve testbranden is een Thermoptek melder tussen de 15 en 40 seconden sneller dan een normale rookmelder, dit kan het verschil tussen leven en dood zijn.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »