Wifi verbinding optimaliseren

  • Geplaatst op
  • Door Rick Ottenhof
  • 0
Wifi verbinding optimaliseren

Hoe je de Wifiverbinding sneller en/of stabieler maakt, is een vraag waar veel mensen mee worstelen. Logisch ook, want een snelle Wifiverbinding is ideaal nu we massaal naar de smartphone en tablet grijpen.

Wifi-band wijzigen

De 2,4 GHz Wifi-band is druk bezet, waardoor er ‘file’ op je Wifi-netwerk kan ontstaan. Maar de 5 GHz Wifi-band is (nog) een stuk rustiger. Als je Wifi-drukte wilt vermijden, kun je eventueel overstappen naar 5GHz. Met de Sitecom X4 is het helaas niet mogelijk om de Wifi-band te wijzigen. Met de Asus RT-AC68u en de TP-link kan dit wel. We raden aan om bij apparaten die je op dezelfde verdieping als de Wifirouter gebruikt, voor 5GHz te gaan. Maar let op: niet alle apparaten kunnen 5GHz aan. De meeste nieuwe apparaten verder wel. Heb je geen Sitecom-, TP-link of Asus-router? Raadpleeg dan de handleiding van je router en controleer daar of 5GHz een optie is.

 

Verouderde apparatuur uitsluiten

Je Wifi-snelheid wordt onder andere bepaald door de snelheid van de apparaten die Wifiverbinding hebben. Elk apparaat kan een maximale internetsnelheid aan. Wat die snelheid is, zie je aan het symbool op de verpakking en/of lees je in de handleiding. Hoe hoger de ondersteunde Wifi-standaard, hoe hoger de Wifi-snelheid. Van laag naar hoog zijn de Wifi-standaarden: A, B, G, N en AC. Ook andere factoren, zoals het aantal antennes op de router, hebben invloed op de Wifi-snelheid en stabiliteit.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »